Jak vybrat řetěz na pilu?

Přemýšlíte, jak vybrat řetěz na motorovou pilu? Tak to jste u Nás správně. Základem každé řetězové pily je ostrý a kvalitní řetěz. V naší nabídce najdete řetězy vhodné pro většinu řetězových pil a pro různé podmínky a způsoby řezání. Řetězy Oregon jsou určené pro použití na silných profesionálních pilách ale i na hobby (farmářských) pilách. V našem sortimentu najdete pilové řetězy určené pro prořezávky, řezbářské práce, odvětvování, kácení stromů atd.

Vyrobíme vám řetěz podle vaších požadavků, stačí si pouze objednat počet článků a my, jak řetěz vyrobíme, tak ho ihned odešleme na vámi zvolenou adresu.

Jak vybrat řetěz na motorovou pilu?

Řetězy Oregon v naší nabídce mohou být použity na značky všech výrobců motorových pil jako jsou Stihl, Husqvarna, Oleomac, Makita, Dolmar, Jonsered, Echo a mnoho dalších....

 

Abychom mohli vyrobit řetězovou smyčku potřebujeme vědět násludují informace:

Dělení neboli rozteč řetězu - tj. se rozumí vzdálenost mezi kterýmikoliv třemi po sobě následujícími nýty dělena dvěma, vyjádřeno v palcích. OREGON vyrábí pilové řetězy s roztečí 1/4 ", .325", 3/8 ", .404", 3/4 ". Rozteč musí být shodná pro všechny prvky řezacího systému (pilový řetěz, vodící lišta a řetězka).
Šířka drážky vodící lišty – měřeno v jakékoli části vodící lištyStandardní šířka drážky vodící lišty pro řetězové pily je : 1,1 mm (.043"), 1,3 mm (.050''), 1,5 mm (.058''), 1,6 mm (0,63'').
Počet vodících článků – počet lze snadno zjistit jednoduchým přepočítáním vodících článků v celé délce řetězové smyčky. Počet vodících článků je zpravidla sudé číslo (ale nemusí vždy tomu tak být). Tento parametr je často označován symbolem DL (z angl. Drive Links).
 
Informace o doporučených technických parametrech řetězu lze obvykle také nalézt na obalu - krabičce pilového řetězu nebo v návodu k obsluze pily, na vodící liště v podobě vyznačených symbolů nebo na internetové adrese výrobce.
 

Typy pilových řetězů v závislosti na rozteči řetězu:

Řetěz 90Low Pro s roztečí  – oblíbené lehké řetězy používané ve výkonově slabších motorových pilách. Hovorově nazývány také jako "Hobby" nebo "Picco". Vyrábí se v provedení o šířce vodících článků:
- Standard 1,3 mm
- Micro-Lite (úzká řezná spára) 1,1 mm

Řetěz s roztečí .325" – řetěz nejčastěji používaný v profesionálních motorových pilách. Vzdálenost mezi vodícími články je menší než rozteč u Picco (Hobby) 3/8", která umožňuje efektivnější a rychlejší řezání. Řetězy jsou dostupné v těchto šířkách vodícího článku :
- Standard 1,5 mm
- Micro-Lite 1,3 mm
- značka Stihl 1,6 mm

Řetěz standard s roztečí 3/8" – dřevorubci velmi oblíbený řetěz do profesionálních řetězových pil s vysokým výkonem (nad 3,5 KW). Uvedené dostupné šířky řetězu :
- Standard 1,5 mm
- značka Stihl 1,6 mm

 

Více řetězů si můžete prohlédnout v naší sekci řetězy na motorové pily.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.